חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מבחן התולעת אוריה כנף

אוריה כנף, בן 32, סגן עורך מוסף “הארץ” ועורך מדור “הקצה” מזהיר מפני אנשים בודדים במשרדים גם בעתיד. 

 

האם לדעתך אגו גדול עוזר או פוגע בעיתונאים?

אני חושב שעיתונאים חייבים להתברך במידה מסוימת של אגו. עיתונאי ללא אגו הוא עיתונאי כבוי ועייף, שוויתר על יתרון עצום ונדיר: להשפיע אישית על סדר היום. חוצמזה, תמיד כיף לראות קטטות קרדיטים בטוויטר, ובלי אגו יהיה הרבה יותר משעמם.

איזו דמות היסטורית היית רוצה שתכתוב אצלך טור?

כיוון שאני אלרגי לנוסטלגיה, הייתי מוותר על אורחים מהעבר. לחיים יש עדיפות ברורה בתור על פני מי שכבר מילאו את תפקידם.

תוצאת תמונה עבור ‪nostalgia‬‏

 

.

מה הופך בעיניך אייטם ל”אייטם טוב”?

בקורסים לעיתונות מלמדים – או לפחות לימדו בזמנו – שהשיקולים הם “חשוב”, “חדש” ו”מעניין”. יש היום מעט כתבות שעונות על שלוש הקטגוריות גם יחד; ויש הרבה יותר כתבות שמצייתות לקטגוריות שונות ומבאסות למדי. אתה מזהה אייטם טוב כשאתה עוצר את כל מה שאתה עושה וקורא אותו מההתחלה ועד הסוף, ואז קורא שוב, שולח אותו לכל החברים שלך ולמחרת מציק להם: “כבר קראתם? כבר קראתם?”

מחזות העוסקים במשפחות הנקרעות לגזרים מציגים דיונים שכבר לא נמצאים בלקסיקון של הדור החדש- מסורת לעומת חילון, אשכנזים לעומת מזרחים, קפיטליזם לעומת סוציאליזם או הטרו-נורמטיזם לעומת קוויריות. כל אותן מחלוקות גדולות מאבדות רלוונטיות בשיח של שנת 2017 (אף על פי שממשיכים לעסוק בהן מתוך אינרציה). מנגד הדרמה של דור ה-Y היא אינה מספיק דרמטית. אף בן דור Y שפוי בדעתו לא יוכל להשיג את מבוקשו כל כי המבוקש החדש ממתין מעבר לדלת. אין על להתווכח עד חורמה, ושום תפישת עולם לא תצדיק באופן רציונלי קריעה של משפחה לגזרים.

להמשך הקריאה

 

 

 

 

 

 

 

 

האם יש לך ספר ביכורים ישראלי להמליץ עליו?

בשנים האחרונות אני חוזר שוב ושוב לספרים שכבר קראתי, בעיקר בגלל חוסר זמן – ספרים מוכרים מספקים חוויה מנחמת ונטולת הפתעות. ספר ביכורים אחד שדווקא התחלתי לקרוא ממש לאחרונה הוא “חווית משתמש” של נועה סוזנה מורג, שראה אור ב-2016. גיליתי אותו במקרה אחרי שנועה עבדה לצדי ב”הארץ”, והוא מזכיר לי את אחד הספרים האהובים עליי, “הרחבת תחום המאבק” של מישל וולבק. יותר מ-20 שנה מפרידות בין שני הספרים, שמתארים בצורה מבריקה את הבדידות של אנשי המשרדים – כל העובדים האלמונים והקטנים. כנראה שנזדקק לתיאורים כאלה גם עוד 40 שנה.

.

תוצאת תמונה עבור חווית משתמש סוזנה

 

האם יש לך פודקאסט ישראלי להמליץ עליו?

אני מאוד אוהב להאזין ל”מה שכרוך” של מיה סלע ויובל אביבי ב”כאן” – שני אנשים מצחיקים שמצליחים להפיח חיים אפילו בעולם הספרות העברי הכבד והמלא בעצמו עד-להתפקע. לא מעט רעיונות למדור “הקצה” הגיעו מהפודקאסט המוצלח הזה.

.

תוצאת תמונה עבור מה שכרוך

מה אתה חושב את חושבת על הכתבה?

כל מה שבאזז

דודה מטושקה- סדרת רשת

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן