בתחילה, השתמשתי במוזיקת רקע ללא כל שימוש באפקטים. בהמשך הכנסתי במשורה אפקטים קוליים שנועדו להמחיש את הסיפור בדומה לתסכיתים של הילדים מפעם (לאם ולילד, שלושה בסירה אחת וכדומה).
במשך הזמן השתלטתי על החריזה, המקצבים, הסאונד, ואפילו על ראש רשימת הפודקאסטים מומלצים לילדים במגוון של אפליקציות. אבל הייתי רעב לעוד.
כדי להסביר את הטענה שלי אקח אתכם שלוש שנים אחורה להפקת הפיילוט הראשון שניסיתי להזניק. לקחתי את הסיפור של מטילדה מאת רואלד דאל, (אם כי לא לקחתי בחשבון את נושא זכויות היוצרים ולכן הפרק נגנז).
במשך שבועיים עבדתי על פרק פיילוט של 20 דקות כאשר התאמצתי לשלב אפקטים קוליים מינימלים בתוכנת העריכה אודסיטי (הידועה לשמצה). פרק שחרזתי במשך שעתיים גבה ממני שבועיים של עבודה מאומצת ברמת העריכה.
מאז למדתי להשתמש בתוכנות עריכה מתקדמות יותר לצורך הפקת וידאו, כפי שניתן לראות בדף היוטיוב האישי שלי.
התוכנות של עריכת הוידאו מקלות מאוד גם עריכת סאונד בלבד. אפשר לסעור על המקשים ולסיים את העבודה בעשירית מהזמן.
השימוש בתוכנות וידאו לצורך עריכת פודקאסטים נתן לי הזדמנות להשתמש אפקטים קוליים תלת-מימדיים אשר תוכננו ונועדו בעיקר לצורך קולנוע, סרטים בתלת מימד המוגשים בטכנולוגיית דולבי.
הדמיית הסאונד התלת מימדית, מאפשרת למעשה שימוש בשישה עשר מימדים כנגד 16 רמקולים המשמשים בתעשיית הקולנוע הסרטים המוצגים בטכנולוגיית דולבי אטמוס Dolby Atmos.
אותן התוכנות בהן אני משתמש לעריכת התסכיתים ואגדות הילדים מאפשרות שימוש בטכנולוגיית בינה מלאכותית המדמה מעבר בין שישה-עשר רמקולים מעל מתחת מלפניה ומצדדיה של המאזינה או המאזין .
השימוש בטכנולוגיית הסאונד הסראונד מאפשר פרספקטיבה קולית אשר ניתן ליישם על אינספור אפקטים. בין אם זו רכבת מתקרבת, סופת רעמים, כוכב נופל, קטפולטה, חץ וקשת וזו רק ההתחלה.
כל הסיפורים לילדים זמינים להורדה חינם בכל האפליקציות הפודקאסטים ויישומני הסכתים. ניתן להוריד את הספרים מוקלטים ב- mp3 ולשמור על המחשב. אבל הכי חשוב להעביר לכל החברים.