הסדרה ‘לב מטורף’ עוסקת במורה לספרות בשם קדיר . מעין גרסה טורקית של רוני פינוקביץ’ מלהיט האייטיז ‘קריאת כיוון’ .קדיר הוא פרופסור מסור לספרות, אהוב על כולם בעיר הולדתו, הטאי , ועושה כמיטב יכולתו להבטיח את חינוך תלמידיו. חייו משתנים כשהוא פוגש את פטמנור, מורה למוזיקה. השניים מתאהבים, מחליטים להתחתן, ורגע לפני שנחתם טקס החתונה בפני עורך דין (כנהוג בטורקיה), מתרחש מאורע לא צפוי שגורם לשניים להיפרד, לבחור בבני זוג אחרים, עד שיום אחד הגורל יפגיש אותם שוב.
למרות שהסדרה ‘לב מטורף’ מתחילה בחתונה שיורדת מהפסים, היא ממשיכה לרדת מהפסים ככל שהעלילה מתקדמת.
במובן עמוק יותר, מבלי להיכנס לתככים ולדרמה הגדולה,הסדרה מתבססת על ייצוג של טראומה והחלמה, נקמה והכלה, בדיוק כפי שעושות סדרות טורקיות רבות. עם זאת, הטוויסט של לב מטורף עוסק במקצוע ההוראה של הדמות הראשית קאדיר – ספרות.
באופן אישי, אני מודה שהסדרה טורקית הראשונה שבה צפיתי הייתה אזל, מה שמשך אותי בסדרה היה הדמות של רמיז קראסקי אשר נהג לצטט שירים,
והשירים הפכו למעין קריינות שליוותה את הגיבורים בסצינות מונטאז’ גאוניות. פואמת את הנושא של הסדרה הייתה הבלדה מכלא רידינג של אוסקר ווילד.
בסדרה ‘לב מטורף’, העיסוק בספרות עולה מדרגה ונדמה כאילו כל העלילה של הדרמה הטורקית הנוטה למלודרמטיות- מעוגנת ביצירות ספרותיות מרחבי ההיסטוריה. ניכר שצוות התסריטאים מבינים היטב בספרות, וגם אם לא כל הרפרנסים והסיפורים גלויים לקהל הרחב, עדיין מדובר במעין של תפנימי שמחזיק את הסיפור של לב מטורף.
בסדרה מככבים מורים אומלמיש , טובאנה טורקיי , אישה צ’ידם בטור ואוגון קפטנוגלו. בטורקית ‘לב מטורף’ נקראת:
eli gönül והיא משודרת בערוץ הדרמות הטורקיות 2.