5 סדרות טורקיות בנטפליקס לבינג’

סדרות טורקיות בנטפליקס נועדו לספק את מה שלא מספיק לנו בערוץ  ויוה  וערוץ 25 סדרות טורקיות.

אלו הן חמש סדרות טורקיות בנטפליקס ששווה להשקיע בהן בינג’ (כי בסך הכל, הבמאים והתסריאטים שןשכבר משמשים לנושאי מחקר בפקולטות הטורקיות לקולנוע ולטלוויזיה.

1. האסירה

סיפורה של דניז אישה מוכה שספגה אלימות מצד בעלה ונשלחת לבית הסוהר, שם מחכים לה חיים לא פשוטים, ואפס יחסי מין לסביים.

2. יונוס אמרה

סדרה טורקית היסטורית אשר עוסקת בפרשת חייו של יונוס אמרה, אשר נחשב לאחד משוררי העם המיסטיים הראשונים של מסורת השפה העות’מאנית-טורקית. אמרה חי באנטוליה של המאה ה-13 בסמוך לכיבושי המונגולים. הוא נודע בתור האדם שהמציע את הטורקית המודרנית, אך גם בגלל אורח חייו הצנוע.

3. פילינטה

ברוכים הבאים לקונסטנטינפול של המאה ה -19. במרכז העלילה בוריס זהריה, האיש העשיר ביותר באיסטנבול וסוחר נשק, אשר משחק בחתול עכבר עם השוטר מוסטפא. הקצין המיומן ביותר באיסטנבול. להשלמת התמונה, מוסטפא מאוהב בבתו של בוריס, לארה. כך שהסדרה פילינטה חלה גם תחת הקטגוריה של סדרות טורקיות רומנטיות.

4 . מאסום (חף מפשע)

סדרת דרמה טורקית העוסקת במשפחה אשר מתמודדת עם היעלמות של בן, חשד לרצח, פוסט טראומה, והמון סודות אפלים.  מי שמחפש סדרות טורקיות בנטפליקס, עשוי למצוא כאן עיבוד קולנועי למותחן היצ’קוקי, חף מכל עלי גפן! ב-חף מפשע, נדמה כאילו התעלומה עומדת כל הזמן מתחת לפנס, ובצפייה שניה ושלישית אפשר להבין שהפתרון היה מצוי שם כל הזמן ואנחנו, הצופים, התפתינו לעסוק ברכילות וספקולציות במקום להבחין בפרטים בבהירות .

העובדות המפתיעות ביותר!

5. ארטורל- התחייה

שוב אנחנו חוזרים למאה  -13 . הפעם מדובר בסדרה העוסקת במצביא,  ארטורול , אביו של אוסמן הראשון. האדם שיהיה מייסד האימפריה העות’מאנית . מדובר באחת יצירות המופת מתוך ביבר של סדרות טורקיות היסטוריות.

סדרות טורקיות בנטפליקס והמהפכה שבדרך

  בשנת 2004, כששודרה ‘אבודים’ לראשונה, רבים חששו מפרק הפלאשבק שמתרחש בסיאול ובו כל השחקנים מדברים בשפה הקוריאנית. המפיקים העריכו שהאמריקאים לא יצלחו פרק שלם שמחציתו בשפה זרה, אבל התבדו. במשך הזמן הטעם האמריקאי התחדד, סדרות כמו “הגשר” הסקנדינבית הפכו לסנסציה, ולאחרונה הופקה הסדרה “החברה הגאונה” באיטלקית בלבד עבור רשת HBO  האמריקאית. ונטפליקס היא מנושאות הדגל של ההשקעה בתכנים זרים – לא מטעמי פלורליזם, אלא מטעמי “כך נשרוד”. כיום ניתן למצוא בשירות מאות תכנים בשפות זרות – טורקית, קוריאנית, פינית, שבדית וערבית. ביוני הקרוב תעלה לרשת סדרת מדע בדיוני שהופקה בירדן, לצורך העניין. והתכנים הבינלאומיים הללו מתקבלים באהדה. שוק התוכן העולמי נפתח ומשגשג. בשנת 2019, למשל, הסדרה הקוריאנית “חברה שלי מכוכב אחר” הייתה הסדרה הנצפית ביותר ב-7 מדינות כולל רומניה וקמבודיה. הסדרה הדנית “ריטה” הייתה הנצפית ביותר בהולנד, ובישראל צפו יותר מכל ב”נרקוס” דוברת האנגלית והספרדית, בעלת האפיל הבינלאומי. בפקיסטן הסבוניות הטורקיות השתלטו על המסך, ופרק הסיום של הטלנובלה “אהבה אסורה” גרף 48% רייטינג במדינה עם האוכלוסייה השישית בגודלה בעולם. גם “פאודה” שלנו הפכה למיני-סנסציה בנטפליקס, ובצדק רב.   מעבר לכך, בנטפליקס מחזקים תחומי נישה אחרים כדי להתמודד עם האיום של דיסני. דגש רב הושם על סדרות להטב”קיות, למשל, ועל תחום האנימה הפורה. המטרה אחת היא: תקיעת דגל תקיפה בכמה שיותר שווקים ותחומים, מתוך התפיסה שבארצות הברית, ייתכן שהקרב כבר הוכרע עוד לפני שהחל. אם אי אפשר להתחרות בדיסני בכל הנוגע לתוכן, לגמרי אפשר להתחרות איתה – עם חברת הענק הריכוזית הזאת, שמתמחה במחזור תכנים ומצטיינת בחיזוק המותגים הוותיקים שלה – בכל הנוגע לנישות שהיא תופסת כאזוטריות יותר.    
   

שינויים בהרגלי הצריכה של סדרות טורקיות בנטפליקס

האם ידעתם שהאמריקאים הפסיקו לצפות בטלוויזיה? זאת אומרת, הם עדיין צורכים תכנים טלוויזיוניים כמובן, והמספרים אפילו עולים – אבל פחות ופחות מהם צורכים את שידורי הטלוויזיה המסורתיים, הליניאריים, אלו שמופיעים בשעה נקובה. במקום זאת, הם בוחרים – כמוכם, כמו כולנו – לצרוך את מה שהם רוצים מתי שהם רוצים בפורמטים של הקלטה/צפייה נדחית, שירותי ה-VOD למיניהם ובעיקר פלטפורמות הסטרימינג, על גבי שלל המכשירים הזמינים להם ומאפשרים את הצפייה. בשנה שעברה, חצי מהאמריקאים בגילאי 22 עד 45 צפו באפס שעות של טלוויזיה במובנה המסורתי והקדום יותר. וגם אם נניח לרגע בצד את שידורי הברודקאסט האמריקאיים (החברות הגדולות ABC, CBS, NBC ו-FOX) אשר מגיעים לכל בית אב בחינם, נגלה שגם חברות הכבלים והלוויין בצרות. Cord Cutters – כך מכנים את המתנתקים במדיה האמריקאית, “חותכי כבלים”, שמתנתקים מהשירותים שעד לפני כמה שנים העניקו להם עולם ומלואו (ועדיין עושים זאת עם להיטים חוצי-יבשות מזן “משחקי הכס” של HBO) כדי לעבור אל מחוזות הסטרימינג המוריקים והזולים יותר.
כמעט 35 מיליון משקי בית עזבו את הכבלים בעשור האחרון, כך פרסם מגזין פורבס, ועל פי סקר שערכה חברת מחקר משיקאגו, קרוב ל-60 אחוז מהצופים האמריקאים התנתקו משירותי הכבלים והלוויין. וזהו מספר מטורף. כך נראית מהפכה ועוד מהפכה של סדרות טורקיות בנטפליקס! וזו מהפכה שנטפליקס, נושאת הנס, מתחזקת בעמל רב