לג’ואן לנון הקטנה יש מצב נפשי נדיר שנקרא זיכרון אוטוביוגרפי מעולה (HSAM), שבו היא זוכרת כל יום ויום מחייה עד כה (מגיל חמש ואילך, כלומר) בפירוט מושלם, מה היה התאריך, מה אנשים אמרו, איזה יום זה היה בשבוע. היא אחת משלושים אנשים בעולם שיש להם את היכולת הזו, והיא הצעירה מכולם: בת עשר שנים. השותף למסע הספרותי של ג’ואן הוא חבר ותיק של אביה , גאווין ווינטר. אדם שהתאלמן לפני כן מבן זוגו, עבר התמוטטות עצבים ושרף את החפצים הישנים שלו בחצר האחורית.
הרומן דיבר אליי מאד, באופן אישי, שכן גם אני סובל מבעיית זיכרון מצוין. כמעט כל שיחת שישי עם המשפחה מגיעה למשפטים כמו “מור, מאיפה אתה ממציא את השטויות האלו שביבי עבד בהייטק אחרי שהיה ראש ממשלה בפעם הקודמת”, ואני מאחזר את המאמר והמקור בתוך דקות ספורות. גם אני, כמו ג’ואן, צריך להזכיר לעצמי בכל פעם שלאנשים אין זיכרון כמו שלי, ויתרה מכך- אסור לי לעולם לזלזל בזיכרון של אנשים אחרים.
חלק אחר של הרומן כמעט התלבש על הזהות שלי כמו כפפה ליד. ג’ואן היא פריקית של הביטלס וכותבת, במשך הספר, שיר לתחרות שירים יחד עם גאווין. תחליפו ביטלס באירוויזיון וקיבלתם את הביוגרפיה שלי.
הרומן תורגם לעברית על ידי אורטל אריכא אשפית של השפה העברית באופן שהפך את הרומון למונומנטלי גם מימין לשמאל, בזכות חוש שפה ומצלול שזורם מבעד לטקסט.
הילדה שזכרה הכל מאת ואל אמיק. יצא לאור ע”י הוצאת כנרת זמורה, בשנת 2018, מכיל 336 עמודים, תירגום: אורטל אריכה