"רוע אינו תוצאה של חיים קשים. הוא גם איננו בהכרח תוצר של כישלון, או של המרירות והאכזבה ילידות הכישלון. מה כן?. הקושי שבחיים, כשהוא מועצם בשל דחייה נמשכת של קורבנות שאדם מעלה (גם אם היו קורבנות פגומים, או אפילו לא הועלו מכל הלב). צירוף זה עלול לעוות את נפשם של אנשים לצורה מפלצתית שתפנה לביצוע מעשי רשע מודעים, שלא יחוללו אלא כאב וסבל לעצמם ולזולתם (ולשם כך נועדו מעשיהם). כך נוצר מעגל קסמים נורא: קורבן הנעשה בלב ולב מוביל לדחיית הקורבן בירי אלוהים או בידי המציאות (בחרו כטעמכם); זו מעוררת טינה נזעמת, אשר הופכת למרירות ולרצון בנקמה; עתה מועלה הקורבן באי רצון או שאינו מועלה בלל. והסחרחרה הנמשכת מובילה את בעל הטינה אל תוך השאול"
ג'ורדון פיטרסון עמ' 198-197
הפסקה הזו מתארת בצורה ממצה את ההחיים שלי ושל בני הדור שלי במציאות הצינית שבה אנחנו חיים. פנינה מתוך הספר 12 כללים לחיים.
התפישה ‘נפלת- נסה שוב עד שתצליח’, יצרה תודעת בת כוזבת שאנחנו לא מודעים אליה ולהשלכות שלה.
12 כללים לחיים- לא לשמאלנים ו\או בעלי לב חלש
את המתכון לתרופה לכאוס כתב ג’ורדון פיטרסון , פרופסור באוניברסיטת טורונטו שהגיע לגדולה כמרצה בנושא ‘אחריות אינדיבידואלית’.
בצעירותו, פיטרסון עסק בתחומים שונים לפני שנכנס לאולמי השנהב של הרווארד, כתב את רב המכר ‘מפות המשמעות’, העוסק באופן פורץ דרך בפסיכולוגיה של הדת. ספרו המפורסם יותר (והקריא מבין השניים), ” 12 כללים לחיים: תרופת נגד לכאוס” , לא יכול היה להגיע בזמן מושלם יותר לקריירה של פיטרסון, ואולי גם לתרבויות המערב. מעין מסמך ‘אני מאשם’ נגד הטיוח הפוסט מודרני, והאופן בו בני אדם מגדלים אווטרים של האלטר אגו שלהם ברשתות החברתיות.
https://www.youtube.com/watch?v=EIef5-OF9kA
https://youtube.com/playlist?list=PLZzik-5K4gHM5V5IOyymDX5HLf6NXIYW3
פיטרסון הוא תערובת מוזרה של מטיף תיאולוג, פסיכולוג, שמרן, וליברל. או בקיצור, מטנף על טרנסג’נרים באופן שגרם לי לעצור את הקריאה כמה פעמים.
למי שתוהה למה המשכתי עם הקריאה, התשובה לכך פשוטה: אני באר שבעי במקור, והמוטו החשוב מכל של תושבי הפריפרייה בניינטיז היה: “שמור את החברים שלך קרוב ואת האויבים שלך עוד יותר קרוב”.
הקריאה בספר לעיתים הרגישה כמו נאום סאחי של דוד בליל הסדר. מעין בליל של “לאן נעלמו הערכים הטובים של פעם”, ו-“הדור של היום מפונק”, אך עם זאת, הקריאה הצליחה להנהיר לי כמה תובנות חשובות על המקום ועל העולם שבו אנחנו חיים.