פרופסור שמעון אדף, סופר ועורך ספרות המובילים בישראל, היה האדם הראשון שהסכים להתראיין לפודקאסט. זה קרה לפני חצי שנה, הבנתי שיש לפחות שלושה ספרים של אדף שעוד לא קראתי, ומכיוון שלא מדובר בחומר ספרותי שניתן לעכל בתוך זמן קצר- שמרתי על צריכה מבוקרת של הפרוזה האדפית, לפני שאוכל להזמין אותו לראיון.
עוד בטרם ההקלטה קרה דבר משונה שעליו ראוי להרחיב. הזמנתי את שמעון אדף להקלטה בבית אריאלה בחדרי הלימוד הניתנים להזמנה מראש. כשהגעתי לעצמכם גיליתי שהמקום רועש משיפוצים ולא נוכל לקיים את ההקלטה. על כן אילתרתי לנו במהירות את מרחב היצירה ‘שדה’,.
לפני ששמתי לב, הבנתי שאני חוטף את אחד מגדולי הספרות של דורנו במונית לעבר הלא נודע.
אחרי שקראתי את מרבית יצירתו של אדף, גם אני זכיתי לחוות סיטואציה שכאילו נכתבה על-ידי שמעון אדף בעצמו.
אליש בן זקן VS שמעון אדף
סיקור קצר של הטרילוגיה מאת שמעון אדף המספרת את סיפורו של אליש בן זקן- קילומטר ויומיים לפני השקיעה, קובלנה של בלש ו-קום קרא. הקריאה בטרילוגיית אליש בן זקן הזכירה לי נסיעה שהייתה לי פעם בהודו בדרכים משובשות ומטולאות. בכל פעם שמצאתי לעצמי זווית נוחה לישיבה, מהמורה בכביש הזניקה לי את האדרנלין ושוב הייתי ערני, דבר שגרם לי להקיץ משאננות הנסיעה…
שמעון אדף - הלאמה משדרות
כעת מגיע החלק החשוב- הראיון.
שמעון אדף, בתחילת דרכו היה צעיר מבטיח. היום צעירים בעיקר שומעים הבטחות.
השיחה העברה בין ספרות, לדת ,למזרחיות ואפילו לעצת זהב בודהיסטית שקיבלתי במתנה, במקום להתמרמר על כך שמעולם לא הוזמנתי למסיבת כיתה (מיד תגלו למה), מוטב שאבין שאני בעצמי עורך מסיבת כיתה עם המרואיינים שלי!. כעבור שבועיים ולמעלה מעשרים ניסיונות, למדתי עריכת סרטונים מורכבת והרי התוצאה.
נראה טוב? אז זהו, שהתברר לי שהסרטון לא היה מספיק מהודק בסטנדרטים של יוטיוב 2020, ולכן חזרתי לעצה של שמעון וביקשתי מחבר טוב- אורי סתיו, לערוך את הסרטון מחדש. והרי התוצאה החדשה!
אז מה מוסר ההשכל?. לפעמים מוטב לקרוא קורפוס שלם של סופר רק כדי להבין אותו מספיק טוב כדי שהוא יוכל להבין אותך יותר טוב מכפי שאתה מבין את עצמך.