האם נטפליקס מתכופפים לתכתיבים של ארדואן?. הסדרה ‘האסירה’ של היא דוגמה מובהקת לכך. במרכז הסדרה, דניז דמיר (אותה מגלמת דמט אבגר).
כאשר דניז הייתה באוניברסיטת פגישה צעיר שלומד במחלקה למוזיקה בשם האקן היא התאהבה בו בפגישה הראשונה ולאחר תקופה קצרה הם התחתנו והביאו לעולם את איג’אם. זמן קצר לאחר מכן האלימות החלה, ודניז מוצגת בתור אישה מוכה שספגה אלימות מצד בעלה. לילה אחד, הבת של דניז, איג’אם הצילה אותה ממטח אלימות ויורה באביה (כמו בפרק הזכור לכולנו מ-‘טירונות’) . דניז לקחה את האשמה על עצמה כדי שבתה לא תלך לכלא.
מתוך הפודקאסט שימו לב
הסדרה האסירה עוקבת אחר חיי האסירות בבית הסוהר, תוך שימוש במידה ניכרת של אכזריות (המעוגנת בכל תפניות העלילה של הסדרה האוסטרלית ‘החצר’), עם זאת, כאמור, רק עניין הזהות המינית התחלף, וכמה טוויסטים הקשורים ליחסים של ‘בינה לבינה’ התחלפו בעוד כמה סצינות ארוכות במיוחד של אישה מאחורי הסורגים. אם תרצו לראות נשים חובטות אחת בשניה עם מגהצים, לחצו על פליי בנטפליקס.
הראיונות המעניינים ביותר
למרות שהגרסה הטורקית מרוככת, עדיין אפשר למצוא אינספור קריאות תיגר נגד החברה המסורתית הטורקית שמטייחת כל דבר שקשור לבעיות של התמכרות, קשיים בזוגיות ובעיקר אלימות כלפי נשים.
באופן איש הייתי רוצה לראות את ‘טנגו’ אגף הנשים מתוך המחזמר שיקאגו בגרסה של טורקית של הסדרה האסירה.
דרמות טורקיות נוספות באתר
סיקור: הילד- סדרה טורקית שתצבוט לכם בלחי
‘יש לי בת’, פרק באבהות
פילינטה: סדרת הבלשים העות’ומנית והאיימתנית
הדוקטור: מה הופך את הגרסה הטורקית לטובה ביותר?
“חדר 309”- דרמה טורקית שתשלח אתכם לחדר!
אין מילים לאהבה – הסדרה שחוגגת את הקלישאות!
‘רחמים’ ( Merhamet) לא מרחמת על הצופים
‘הגבר הלא נכון’, לא בדיוק הסדרה הנכונה
אדמה מרה- סדרת וינטאג’ מודרנית!
יום אחד אולי אפרוש “כנפיים שבורות”
“פזילט”- האמא הלא חורגת של סינדרלה
זעקת אם, סדרת הדרמה שניצלה בנס.
האסירה בעקבות ההבלה ללירות הטורקיות
צריך להדגיש כי לנטפליקס היו סיבות כלכליות רבות להעביר את הסדרה הקווירית- טיפולי המרה. ההצלחה של הז’אנר הטורקי חוצה יבשות, והגיעה לשיאי רייטינג במדינות כמו סינגפור וסודאן.
בסקר שנערך ב -16 מדינות המזרח התיכון על ידי הקרן ללימודים כלכליים וחברתיים בטורקיה , שלושה מתוך ארבעה מהנשאלים אמרו שהם צפו בסדרה טורקית אחת לפחות. בפקיסטן פרק הסיום של הדרמה ‘אהבה אסורה’ הגיע לכמעט 50% רייטינג.
סנם בצ’ביק, מרצה באוניברסיטת קליפורניה ומומחית לדיפלומטיה ציבורית ותקשורת פוליטית, התראיינה לחדשות arabnews.com וסיפרה כי “הסדרות הטורקיות הן הכלי העיקרי כיום לקידום טורקיה. עד כה, התעשייה השיגה הצלחה עולמית ללא תמיכה ממשלתית”.