כשמדובר בקלאסיקות הגדולות של המאה העשרים, ניתן לדבר על יצירות רבות בנות שחזור, אך שום יצירה לא תוכל להיות ‘כמו יוליסס’ או ‘קצת כמו יוליסס’, או “מהדהד” את יוליסס.
בקצרה, ה-‘ספר’ איש אחד בשם לאופולד בלום מבלה יום שלם בדבלין, בירת אירלנד. אותו אדון בלום עובר שגרה יומיומית שמתוארת בספר כמעין הקבלה לסיפור האיליאדה והאודיסאה. כל פרק משמונה עשרה החלקים בעל מאפיינים שונים של כתיבה, מוטיבים והקשרים ליצירות קלאסיות.
במבט ראשון הספר נראה עמוס וכאוטי. על פי הצהרה של ג’ויס, על מנת להפוך את היצירה לאלמותית, הוא טמן בתוכה אינספור אפיקומנים ספרותיים שאי אפשר באמת לקרוא.
——————————————————————————————————-
כבר כאן? גלו סדרת רשת ישראלית שתעשה לכם אוי ואבוי!
מתוך הפודקאסט שימו לב
פרק אחד ‘טייק אוף’ על שירת ימי הביינים, פרק אחר ‘בנוסח’ כתיבה עיתונאית ופרק אחר בסגנון של שאלות ותשובות.
בשלב כלשהו בספר מתואר מונולוג בן עשרים עמודים של אשתו, מולי בלום, שבו מתוארות המחשבות שלה. מחשבה אחר מחשבה בלי פסיקים או נקודות.
זה ספר שאי אפשר לקרוא ממנו יותר מפסקה מבלי לתהות ‘מה קורה כאן לעזעזאל’. הספר מצריך ספר הדרכה שיסביר לי למה יוליסס הוא יצירת מופת, ומה הם כל האפקימונים שג’וייס טמן בהם. איזכורים לטקסטים שנכתבו באלפיים השנים האחרונות, שתשומת הלב אליהן וההיכרות איתן מאפשרת לקורא להבין מה קורה בסיפור.
על אותו משקל אני יכול להכין דייסה עם כל התבלינים שרכשתי בשוק לווינסקי, להגיש לכם, ובעודכם הופכים ירוקים אסביר לכם למה זו המנה המורכבת והמרתקת ביותר שאי פעם טעמתם מעודכם.
————————————————————————-
חיפשת פודקאסטים מומלצים?-
אם אתם עדיין לא מסכימים, אוכל להפנות אתכם לקורס בן עשרים שיעורים שיסביר לכם למה זו הטענה העמוקה והמרתקת ביותר שטענו אי פעם באוזניכם.
או לחלופין, פשוט תאזינו להרצאות של הנרי אונגר שיסבירו את טענתי:
https://www.youtube.com/watch?v=G8y2avJcOyk
https://www.youtube.com/watch?v=DLWN_pfkMbA